Gryning är nattens moder

Har precis kommit hem efter en galen vecka på naturfotokurs i Mullsjö. Galen på grund av att man knappt sover något på en hel vecka. Det är tidig uppstigning som gäller för att fånga det underbara morgonljuset, men tyvärr har man inte tid att gå och lägga sig tidigt eftersom man måste stanna uppe till efter solnedgången för att fånga härligt kvällsljus. Ja, ni fattar…

När vi inte var ute och fotade satt man inne och fixade med bilder. Sent på natten. Eller tidigt på morgonen. Sista natten satt jag uppe så länge att jag höll på att trilla rakt ned med pannan på tangentbordet…

Vi var ca 20 fotografer som fick lära känna en ny kursledare, Anders Geidemark. Vi är många som har träffats tidigare på olika kurser i olika sammanhang och det skulle bli spännande att pröva på något nytt.

Jag hade hört att Anders var en fantastisk människa och pedagagog och alla mina (höga) förväntning infriades. Vilken härlig människa, och vilka bilder och bildspel han visade upp för oss! Jag har aldrig någonsin sett så fantastiska bildspel. Och det var just bildspel vi skulle jobba med under veckan. Vi fick lära oss hur man tänker när man ska skapa ett bildspel, fick reda på vilken typ av bilder vi behövde till bildspelet och stack sedan ut och fotade på olika ställen. Resultatet , ett bildspel som hette ”Gryning är nattens moder. Ett dygn i det natursköna Mullsjö”, visades upp på fredagskvällen då alla som gått kurser (i olika ämnen) visade upp vad det jobbat med. Med risk för att vara lite subjektiv måste jag säga att det var ett helt fantastiskt bildspel vi fick till med Anders (stora) hjälp. Jag som är lite blödig av mig fällde till och med en tår när jag stod där längst bak i aulan och tittade på bildspelet.

Det blev många bilder gjorda under veckan. Det var ju inte direkt svårt att hitta motiv… Vilka otroligt vackra platser det finns i Mullsjö! Jag försökte att lämna makro lite för att testa att fota lite mer landskap och det gick ganska så bra. Men man kan ju inte låta bli makro helt. Helt omöjligt. Har såklart massor av bilder från veckan, så det lär dyka upp lite här och där i bloggen.

 

Efter att ha gått workshop på Österlen med Creative Adventures och nu denna sommarkurs med Anders är jag så full av inspiration att jag nästan spricker! Tack till alla inblandade och allra störst tack till Anders för en fantastisk vecka! Vernissagevinet … eh, jag menar vernissagecidern, var verkligen pricken över i:et. 🙂 Tack! (Fast nästa år får vi fixa två ciderboxar)

Tack för i år Mullsjö!

Annonser

9 thoughts on “Gryning är nattens moder

 1. Roligt att läsa. Hade gärna varit med om min tid hade räckt till. Bildspelet vill jag också se!!! 🙂 Och du – de två understa bilderna gillar jag skarpt!!!

  /Mats

 2. Eftersom jag inte har sett så mycket bilder från dig innan och att du säger att macro är ditt område, så måste jag säga att dina landskap är fantastiskt bra och det kommer bli riktigt trevligt att gå igenom din blogg för att se dina macrobilder. Kommer säkert att tappa andan flera gånger. Hoppas att det inte blir sista gången vi träffas och skulle det nu mot för modan bli det så önskar jag dig all lycka i ditt landskapsfotograferande. Den sista bilden är fantastisk. Givetvis så önskar jag dig all lycka i allt du företar dig 🙂

  Vänligen Mats

 3. Vilken härlig läsning. Ni verkar ha haft en underbar vecka. Fattas bara annat med Anders som kursledare. Jag bra supergillar den första landskapsbilden. Vilket sug det är i den. Den vita stammen i mitten är som en magnet för ögat.

  Kul att kurledare kan få elever att sitta uppe till dom har tangenter i pannan 🙂

 4. Åh vilka vackra bilder! Jag är ju svag för mycket ”tomma ytor” så näckrosbladen gillar jag mycket. Och den sista är helt magisk.. Förstår att det var en fantastisk vecka!
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s